Een kleine kerst

Kerst is in aantocht al zijn de voortekenen in Bali gering. De kassier bij de supermarkt en de jongens in de slagerij dragen een rode puntmuts met witte pompon en in de Mall staat een plastic kerstboom met veelkleurige knipperlichtjes en schretmuziek; dat is het zo ongeveer. Hier geen donkere dagen voor kerstmis, geen gang langs mooie etalages in versierde straten, geen boom en geen cadeaus. Geen guur weer ook, het is dertig graden en het voelt warmer. Doni vertrok zaterdag voor twee weken naar Lampung; moslims kennen Jezus als Isa maar kerst heeft voor hen geen betekenis. 

Het wordt een kleine kerst.

De geboorte van het licht vieren in een wereld waarin een lichtpuntje vooral opvalt door het overweldigend donker; het is een lange reis naar dat visioen van vrede en welbehagen in alle mensen. En wij zijn reisgenoot op een miniem stukje van dat traject, ons aandeel in die Odyssee van nu naar de vervulling van die droom is gering. En toch: elke stap, elk lichtje telt en niemand kan worden gemist.

Laat het maar een kleine kerst zijn, met kleine goedheden, elke dag. Ik wens iedereen mooie dagen, een feest met licht voor ieder die je liefhebt of die je zomaar, toevallig tegenkomt, waar dan ook. Ik wens je waardevolle dagen en een prachtig nieuw jaar toe.

Met een lieve groet, Frank

Eén gedachte over “Een kleine kerst

  1. Lieve Frank dank je wel voor je verhalen,, ben even buitenbeeld geweest omdat ik in oktober 2meter naar beneden ben gevallen op mijn hoofd, flink gat den veel bloedverlies, ben nu weer een beetje de oude yvonne te worden. we gaan eind februari naar de gran canaria, lekker naar de zon/ fijn dat het met jullie goed gaat. Misschien heb je het al doorgekregen dat tante Bep Schipper is overleden, bijna 96 jaar, in alle rust heengegaan die lieverd .aan komende dinsdag om 16.15 word ze gecremeerd., Wij kwamen graag bij haar ze kon zo mooi vertellen ook over jou, Nu lieve Frank tot de volgende keer, Lieve groet Yvonne en Rob

Reacties zijn gesloten.